Historia

La porta al "Món del Bacallà"

Germans Cumbriu som una empresa familiar que duem treballant el bacallà des de 1943, i ho fem de tal forma que ho hem convertit en un veritable art, "L'Art del Bacallà". Per això som "La Casa del Bacallà".
El nostre principal objectiu és poder oferir sempre la màxima qualitat i la major varietat en productes del bacallà, cosa que solament és possible mitjançant una curosa labor de selecció del bacallà procedent directament d'Islàndia, capturat mitjançant arts pesqueres tradicionals que respecten al màxim la integritat del producte, en les època més propícia de l'any, quan el bacallà està millor alimentat i, per tant té la millor grandària, i salat quan les condicions climàtiques són les més adequades.
També ens especialitzem en oferir un servei completament personalitzat per a l'elaboració de tota classe de productes del bacallà, salats, dessalats o precuinats.
Per a gaudir de "La Cuina del Bacallà" vingui a la nostra casa, "La Casa del Bacallà", i entri en la nostra web, "La Web del Bacallà".

 

El nostre principal objectiu és poder oferir sempre la màxima qualitat i la major varietat en productes del bacallà

Les generacions precedents

Els antecedents de l'empresa Germans Cumbriu es remunten fins a abans de 1.920, de manera que ja som gairebé centenaris.
L'avi Miquel i l'àvia Anita tenien una botiga al carrer Nou i també una parada al mercat setmanal de Figueres, en les quals venien diversos productes bàsics d'alimentació com llet, fruita, pesca salada, etc.
El tiet Miquel va continuar amb la botiga i els nostres pares Martí i María es van ocupar de la parada del mercat i cap a 1943 van obrir una altra botiga en el número 18 del carrer Verge de Lourdes, devant de l'actual. Venien formatges, fruites i conserves i van començar a especialitzar-se en salaons, encurtits, anxoves, olives, arengades i també bacallà, sobretot a la parada del mercat. Més endavant van ampliar el negoci venent també a altres botigues i restaurants als voltants de Figueres, fent el nostre pare les funcions de viatjant entre moltes altres tasques del negoci.

 

Els antecedents de l'empresa Germans Cumbriu es remunten fins a abans de 1.920, de manera que ja som gairebé centenaris.

La generació actual.

La societat actual Germans Cumbriu S.L. va ser fundada al 1986 pels nostres pares Martí i María i els seus dos fills grans Joan i Xavier. Més endavant en va sortir en Joan i hi va entrar la germana petita Teresa. Al fundar la societat vam obrir la botiga actual, en la qual venem tant al major com al detall i en l'altell del qual remullavem el bacallà per a dessalar-lo.
Cap a l'any 2000 es van fer obres de renovació en la nau de Cabanes que el nostre pare utilitzava com magatzem d'olives, vam traslladar a ella l'activitat de venda al major i vam expandir-la cap a Banyoles, Ripoll, Cadaquès, Palamós, Perpinyà, Ribes de Fresser, Motllò, etc. També vam anar ampliant i millorant les instal·lacions per al remullat, dessalat i preparació del bacallà, i l'elaboració de productes precuinats.
Actualment l'empresa està co-dirigida pels germans Teresa i Xavier i per en Jordi, el marit de la Teresa.

Botiga a Figueres

c/ Nostra Senyora de Lourdes 15, baixos
17600 Figueres (Girona)
Tel.: (+34) 972 51 14 04

Últimes noticies