"L'Art del Bacallà"

"L'Art del Bacallà"

Hi ha moltes empreses que "venen" bacallà, però poques practiquen el veritable i tradicional "Art del Bacallà" com intentem fer a Germans Cumbriu des de fa tres generacions, un art que ens permet elaborar els nostres productes amb el convenciment i la satisfacció de que estem oferint la màxima qualitat per damunt de tot.

Per a això, el nostre bacallà és essencialment "natural". És a dir, no usem conservants, la qual cosa ens diferencia substancialment de la majoria de les empreses de la competència, ja que avui dia és pràcticament impossible trobar en el mercat productes del bacallà de qualitat comparable en els quals no s'utilitzin conservants. El bacallà és un producte delicat, perible, de curta durada. Les nostres instal·lacions d'atmosfera modificada permeten augmentar la seva durada de forma natural sense utilitzar conservants. A més, tots els processos, des de la recepció de la mercaderia des d'Islàndia fins a la sortida i lliurament als nostres clients, passant per tots els processos de conservació, manipulació i elaboració estan subjectes a estrictes controls sanitaris i de qualitat.

Abans de res, el més important és l'origen del nostre bacallà, que prové d'Islàndia, com la gran majoria. Però el nostre "bacallà d'Islàndia", no és qualsevol "bacallà d'Islàndia", sinó solament "el millor bacallà d'Islàndia". Es tracta únicament d'exemplars pescats amb palangre perquè el peix no sofreixi ofecs ni pressions que malmetin la seva integritat, pescat a l'hivern i salat al setembre, justament perquè són els exemplars que més i millor han menjat durant l'estiu, època en la qual hi ha més nutrients en les aigües de l'Atlàntic Nord, i tenen més gelatina (el greix del peix) de manera que la seva carn és molt més saborosa i té una textura més tendra i melosa. Evitem precisament treballar amb bacallà pescat a la primavera, és a dir, alimentat a l'hivern quan les condicions nutricionals de l'oceà són menys propícies i que, per tant, són més prims i la seva carn és més dura.

 
 

El nostre "bacallà d'Islàndia", no és qualsevol "bacallà d'Islàndia", sinó solament "el millor bacallà d'Islàndia"

Gràcies al fet de que som una empresa petita que treballa a nivell local podem oferir la màxima qualitat del producte durant tot l'any perquè treballem amb proveïdors específics i coneguts que ens garanteixen les condicions dels productes i, per tant, la qualitat que requerim, a diferència d'altres empreses molt més grans que necessiten treballar amb diferents proveïdors de diverses zones del món i en totes les temporades de l'any per a poder disposar de les quantitats de producte que precisen.

Un altre dels aspectes importants del nostre "Art del Bacallà" és que el nostre cicle de producció és setmanal, des que iniciem el procés de dessalat i elaboració fins que lliurem als nostres clients. Com no treballem amb intermediaris, el lliurament del producte és immediat i així podem evitar completament l'ús de conservants, a diferència d'altres empreses que treballen a nivell nacional i internacional. I, per descomptat, ens abstenim completament de pràctiques bastant habituals com són la injecció d'aigua per a compensar les mermes i el glassejat (congelació amb aigua).

Botiga a Figueres

c/ Nostra Senyora de Lourdes 15, baixos
17600 Figueres (Girona)
Tel.: (+34) 972 51 14 04

Últimes noticies